13KGHT43 Az olajlehúzó gyűrűk tisztítása
Congrats ! You Got Freeshipping !

Vacakoló olajnyomás, szivárgó motorolaj és az olajlehúzó gyűrűk tisztítása

Legtöbben szeretjük a karácsonykor kigyulladó fényeket, viszont a műszerfalon ezzel a jelenséggel találkozni már nem okoz meghitt pillanatokat. Megszámlálhatatlan viccek és képek keringenek erről a világhálón, úgy gondoltuk, aktuális írásunkkal segítő kezet nyújtunk a kisebb problémák kiküszöböléséhez. Az olajlehúzó gyűrűk tisztán tartása, a kopott motor regenerálása, a megfelelő motorolaj használata hosszú távon zavartalan működést biztosít a motortérben.

A kenőanyag kiválasztásánál sosem volt elég kizárólag a viszkozitást nézni, vagy lemondóan legyinteni az idősebb autókra, miszerint „nekik már úgyis mindegy”. A gyártó minden járműnél meghatározza a minimum elvárásokat a folyadékokat illetően, melyek figyelembevételével a motor élettartalma az elvárt maximális ideig kitolható.

Olajnyomásmérő

Az idegszálakat felkavaró olajnyomás jelző

Az olajnyomás problémát egyrészt okozhatja a hézagok növekedése a tömítések és tengelycsapok között, másrészt lerakódás, kopás, eltömődés keletkezik az olajszivattyú alkatrészeiben. Ilyenkor a már oly jól ismert olajnyomás jelző lámpa folyamatosan ég, vagy villog.

Javaslat:

A Xado Atomex komplex olajkezelés füstölés csökkentő adalékot érdemes bevetni, ami revitalizálóval rendelkezik, vastagabb olajfilmet képez a kritikus helyeken és helyreállítja az olajnyomást. Teljesen szintetikus termék, amely polimer sűrítőt használ az olaj viszkozitásának növelésére. A termék összetétele kompatibilis minden motorolajjal, a turbófeltöltők számára is biztonságos, benzin- és dízelmotorokhoz egyaránt használható.

Használatával az alábbi előnyöket lehet elérni:

  • Növeli a nyomást az olajrendszerben
  • Csökkenti az olajfogyasztást és a füstkibocsátást
  • Növeli az olaj viszkozitását
  • Megakadályozza a motor kopását a jövőben
  • Hatékonyan csökkenti a kopást a belső égésű motorokban

Olajlehúzó gyűrű tisztítás

Nem megfelelő motorolaj, túlmelegedő motor, zajos hidrotőke

Az olajcsere előzetes olajrendszer öblítés nélkül az új motorolaj tisztító és védő tulajdonságainak romlásához, és a motor élettartamának csökkenéséhez vezet. A gyenge minőségű olaj használata, a terhelő működésű motorok működése (napi rövid távú utak, városi használat „start-stop” módban, folyamatos motorüzemelés forgalmi dugókban, motor túlmelegedés) a dugattyúgyűrűk kormolódását, és a mobilitás csökkentését eredményezi. Ez megnövelheti az olajfogyasztást és a füstölést, a teljesítmény lecsökken.
Ha világos színű lerakódások vannak az olajsapkán, a motorolajban nedvesség van, ami jellemzően télen tapasztalható. A szokásosnál hosszabb ideig hidegen dolgozó motor okozza, lecsapódó víz kerül az olajba. Ha hűtővíz jut a motorolajba, kiégett a blokkból a tömítés. Sötét színű szuroklerakódásnál nagymértékű szennyeződés kering az olajrendszerben.

Javaslat:

A Xado Atomex Total Flush motoröblítő és dugattyúgyűrű tisztító hatékony és összetett megoldás a motorolaj rendszer kezelésére és tisztítására. A revitalizáló, a különleges mosó, továbbá a diszpergálószer komponensek egyedülálló kombinációja, mely az olajrendszer tisztaságát biztosítja az olaj cseréje előtt. A károsanyag kibocsátást csökkenti, a dugattyúgyűrűk mozgását helyreállítja, valamint kopásvédő tartalékot hoz létre a súrlódó alkatrészek számára a motorban. Ajánlott minden típusú benzin, LPG és dízelmotorhoz. A vegyület kompatibilis minden típusú motorolajjal, biztonságosan alkalmazható a turbófeltöltős motoroknál is.

Használatával az alábbi előnyöket lehet elérni:

  • Biztonságosan és alaposan tisztítja az olajrendszert mindenféle szennyeződéstől
  • Tisztítja a teljes motorolaj rendszert a műszaki tisztasági szintig
  • Koromtalanítja és helyreállítja a dugattyúgyűrűk üzemi állapotát
  • Eltávolítja a lerakódásokat az olajáteresztő, olajlehúzó, kompresszió gyűrűkről és ezek hornyaiból
  • Tisztítja a hidrotőkéket
  • Az olajrendszer öblítése során azonnal kopáscsökkentő bevonatot képez a súrlódó alkatrészeken a revitalizáló miatt

Motorolaj szivárgás

Szivárog a motorolaj

A motor túlmelegedése és a megnövekedett nyomás koptatja és öregíti a gumitömítéseket, ezáltal olajfoltok keletkeznek érzékelhetően a motor felületén. Ilyenkor sajnos a másik irányba is szivárog a motor: a belső terébe kívülről bejuthat a homok, por és egyéb apró szennyeződés.

Javaslat:

A Xado Atomex motorolaj szivárgásgátló adalék a legújabb nano-generáció rendkívül hatékony terméke a kis olajszivárgások kiküszöbölésére a motorolaj körében. Speciális komponenseket tartalmaz, amelyek visszaállítják a motor tömítéseinek rugalmasságát, és megakadályozzák az olaj szivárgását.

Használatával az alábbi előnyöket lehet elérni:

  • Univerzális alkalmazás minden motortípusra (autó és helyhez kötött berendezések, motorcsónakok, motorkerékpárok stb.)
  • Biztonságos a turbófeltöltős motorok számára
  • Kompatibilis minden típusú motorolajjal
  • Megállítja az olaj szivárgását a motorból, és megakadályozza, hogy újra bekövetkezzen a szivárgás
  • A speciális összetevők helyreállítják a gumi tömítések rugalmasságát és nyúlási képességét
  • Javítja a tömítés és a fém közötti érintkezést

>> Megnézem a teljes Xado adalék kínálatot: Xado adalékok <<

>> Az összes adalék érdekel: Adalék kollekció <<

Kapcsolódó bejegyzések

Webáruházunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket (cookie) használ. Bővebb információért kattintson a "Tovább" linkre!